
Le projet Global Foodture a pour but d'accelérer la transition du système alimentaire mondial vers plus de durabilité, grâce à la collaboration et à l'innovation. Le projet met en oeuvre une stratégie pour faciliter des collaborations internationales (hors Europe) pour les PME européennes.
Les pays cibles sont le Japon, la Corée du Sud, Singapour et la Thaïlande.
Global Foodture a lieu d'octobre 2022 à octobre 2023 et a mis en place une communauté en ligne durant cette période. Vous pouvez y retrouver des webinaires et faire des rendez-vous en ligne.
Découvrez ci-dessous le prochain événement dédié à l'emballage durable.
19 octobre 2023
Workshop 12: New materials, technologies, and regulations for the packaging of tomorrow
Theme: Sustainable packaging
Packaging must serve critical functions including protection, preservation, distribution and advertising. Food packaging represents more than 66% of total packaging produced. For this reason, its sustainability cannot be measured only by its biodegradability. The resources needed for its development, such as the distance its weight must travel or the recyclable nature of its material, should be taken into account. Plant -based plastics, compostable materials, biomass, edible wrapping, etc. What are the most innovative and sustainable solutions in food packaging?
TOPICS TO BE COVERED
Advanced bioplastics for food and consumer
preferences towards sustainable packaging solutions
Sustainable packaging for future
Food packaging regulations
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